Aamureenit

J Sportin aamureenit järjestetään lauantaisin klo 7.30-9.30. Reeneissä tehdään monipuolisia voima-, nopeus- ja ketteryysharjoituksia. 

Aamureenit järjestetään pääsääntöisesti Ikurin liikuntahallissa (sali 1), Tesomankatu 33, Tampere. Reenipaikka kannattaa kuitenkin aina varmistaa tapahtumakalenterista! 

J Sportin tukemat nuoret TeamUp -talenttit ovat aktiivisesti mukana aamureeneissä, mutta ne ovat avoimet myös muille, joilla löytyy halua kehittää itseään ja hakea uusia virikkeitä harjoitteluun.

J Sport aamureeni yhteiskuva 30122013

Sopii kaikkien lajien fyysisten ominaisuuksien harjoitteluun – läpi vuoden!

Aamureenit maksavat aikuisilta 10 €/krt ja alle 18-vuotiailta 5 €/krt. Maksut suoritetaan pääsääntöisesti käteisellä paikan päällä. Joka 10. reenikerta on ilmainen!

Lähde kokeilemaan – ja ylläty! Vahvuuksien kehittäminen on aina mukavaa, mutta näissä reeneissä keskitytään niihin heikkouksiin. Hikitakuu =;))

Tässä vähän pohjatietoa siitä, mitä reenit pitävät sisällään.

Aamureenien ajatus pohjautuu kehittävään alkuveryttelyyn ja toiminnalliseen harjoitteluun.

Aktivoivassa lämmittelyssä pyritään siihen, että urheilija saavuttaa tilan, jossa sen jälkeen tehtävän harjoituksen ärsyke ”tarttuu” parhaimmalla mahdollisella tavalla. Harjoitukseen ja kilpailuun valmistavan liikesarjan tavoitteena on:

1) varmistaa optimaalinen suorituskykytila

2) ehkäistä loukkaantumisia

3) liikkeen ja suorituskyvyn osatekijöiden jatkuva kehittäminen ja ylläpito

4) palautumisen nopeuttaminen

Lämmittelyn jälkeen alkaa toiminnallinen harjoittelu, joissa maanantaisin keskitytään voimaharjoitteluun (kuntopiiri) ja torstaisin nopeuteen ja ketteryyteen.

Toiminnallisessa harjoittelussa ovat tärkeitä seuraavat seikat:

1) korostetaan liikkeen harjoittelua useammassa suunnassa ja tasossa (eteen-taakse, sivulta-sivulle ja kierteinen suunta)

2) liikkuvuuden ja stabiliteetin integroitu kehittäminen viidessä tärkeässä anatomisessa asemassa (nilkka/jalkaterä, polvi, lantio/lonkka, lanneranka/vatsalihasseinämä, rintaranka/lavat)

3) keskitytään liikemallien ja lihastoimintaketjujen toiminnan parantamiseen (liikemalleja tuottavia lihastoimintaketjuja on yhteensä kahdeksan)

Tässä esimerkki torstain harjoituksesta: Hypyt edestä ja Hypyt sivusta