Hiihdonopetus kouluissa

Talvi 2015

Ylöjärveläisen maastohiihdon erikoisliikkeen J Sportin kokenut hiihtäjä Jarkko Bamberg teki talvella 2015 uuden aluevaltauksen. Hän lähti kiertämään lähialueiden kouluja Pirkanmaalla ja tarjosi ilmaista hiihdonopetusta alakoulujen oppilaille ja samalla myös opettajille. Tärkeimpänä ajatuksena hänellä oli se, että jokainen lapsi voisi saada toimivilla välineillä hiihdosta onnistumisen kokemuksen, joka innostaisi heitä jatkossa hiihtämään myös vapaa-ajalla.

J Sport hankki koulujen hiihtotunteja varten Duellilta 30 paria Rossignolin perinteisiä suksia ja 10 paria luistelusuksia sekä sauvat ja combi-monot 30 lapselle. Oppilaat saivat lainata välineitä, jotka sekä toimivat että olivat sopivan kokoiset.

Photo 29.1.2015 12.45.45

Rossignollin sukset valmiina lähtöön.. =;)

Yksi hiihtokoulukerta kesti 90 min ja siinä opeteltiin perinteisen tyylin hiihtoa leikin varjolla. Combi-monot (koot 32-41) mahdollistivat sen, että oppilaat saivat kokeilla myös luisteluhiihtoa tunnin lopuksi.

Toiminta tapahtui tammi-helmikuussa 2015 ja lasten innostus oli valtava!

2015-02-06 13.45.22

Sauvoitta hiihtoa =;)

 

”Toivottavasti me pian taas hiihdetään.. ja näillä samoilla välineillä. Onks nää tosiaan ihan uudet, eikö näillä oo kukaan hiihtänyt? Mä en kyllä hiihrä yhtään!” – ja hetkeä myöhemmin poika viiletti ties monennenko kerran lenkkiä ympäri.

Siinä vain muutama niistä kommenteista, jotka saimme ensimmäisten kertojen jälkeen kuulla. Pienillä asioilla voitiin siis vaikuttaa siihen, millainen mielikuva lapsille hiihdosta ja liikunnasta ylipäätään jää!

Photo 6.2.2015 16.29.16

Lapset kuuntelevat tarkasti seuraavia ohjeita =;)

 

——————————————————————————-

Talvi 2017

Tällä hetkellä emme pysty tarjoamaan samassa mittakaavassa koululaisten hiihdonopetusta. Meillä on kuitenkin välineistöä, jota voitte vuokrata koulujen tms tapahtumiin – kysy tarjousta!

Jarkko Bamberg 050-5688 560 tai jarkko@jsport.fi